Sinds 2019 is Marieke als associate partner verbonden aan Fiorens. Het uitvoeren van reorganisatie- of outsourcingprojecten bij grotere, complexe en vaak kennisintensieve organisaties is haar specialiteit.

Na het afronden van haar studie Arbeids- en Organisatiepsychologie (1996) is Marieke altijd werkzaam geweest in het Human Resources domein. Sinds 2009 doet ze dat als zelfstandig HR-professional. In haar gesprek over de arbeidsrelatie staat respect voor de individuele werknemer altijd voorop. Het liefst – als de situatie dat toelaat – met een vleugje humor en een persoonlijke touch.

Naast haar werk voor Fiorens werkt Marieke als interim HR business partner of manager bij bedrijven die tijdelijk extra capaciteit nodig hebben. Ook begeleidt ze klanten individueel op het gebied van disfunctioneren, langdurige arbeidsongeschiktheid of ontslag.

Start-ups

Marieke heeft veel ervaring in het inrichten van de HR-functie bij start-ups. Zij zorgt ervoor dat ondernemers zicht krijgen op een aantal wettelijke plichten en risico’s die het werkgeverschap met zich meebrengt. In deze context heeft Marieke ook veel ervaring met het (her)schrijven van arbeidsvoorwaarden.


“Wat mij zo boeit is de passie en plezier van mensen voor hun vak. Toch levert deze bevlogenheid en loyaliteit ook wel eens belemmeringen op voor verandering. Het is dan mijn taak om helder de richting te bepalen, mensen regelruimte en vertrouwen te geven, transparant te communiceren en ze aan te zetten tot bewegen. Een duidelijke schets van de arbeidsrechtelijke context helpt daarbij!”

Deel deze pagina via