Edwin is gespecialiseerd in arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Hij heeft als advocaat en als interim-jurist bij grote organisaties veel ervaring opgedaan met het adviseren van en procederen voor werkgevers, ondernemingsraden en werknemers rondom reorganisaties, arbeidsvoorwaarden en ontslag. Daarnaast adviseert hij ook (ex)medewerkers over de juridische en fiscale aspecten bij de stap naar een nieuwe baan of het zelfstandig ondernemerschap.

Edwin studeerde Nederlands recht en Notarieel recht en was tot 2009 advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor (250 medewerkers). Vanaf 2010 adviseert hij vanuit Fiorens met name zakelijke klanten bij arbeidsrechtelijke projecten. Edwin wordt door klanten gekenmerkt als een inhoudelijk sterk, pragmatisch en intelligent advocaat, met een groot inzicht in organisatorische verhoudingen.

Edwin is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland (VAAMN) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA).

 

logo Vereniging voor Arbeidsrecht   logo Vereniging van Advocaten Amsterdam

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Verkort curriculum

“Klanten kenmerken mij als inhoudelijk sterk, pragmatisch, intelligent en met een groot inzicht in organisatorische verhoudingen. Ik ben een betrokken adviseur die zich graag toelegt op de verbetering van organisaties. De uitdaging zit voor mij in het sturen op verandering tot verbetering en de klant te begeleiden in het nemen van tijdige maatregelen, die effectief zijn en kunnen rekenen op het benodigde draagvlak. Mijn adviezen zijn van hoog juridische niveau en tegelijkertijd eenvoudig en praktisch inpasbaar.”

Lees meer

Opleidingen


2004 – heden

Onder meer in verband met de Permanente Opleiding: diverse specialisatie-cursussen op het gebied van arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht, ondernemingsrecht en fiscaal recht.

2014

Training persoonlijke ontwikkeling, 4-daags, Master I – The Awareness Process, Creative Consciousness.

2010

Klantcontact- en verkoopopleiding ‘Mijn onderscheidend vermogen’, KTBS Sales Solutions.

2003 – 2007

Master Notarieel recht, Radboud Universiteit Nijmegen

2004 – 2005

Beroepsopleiding advocatuur, Nederlandse Orde van Advocaten

1999 – 2004

Doctoraal/Master Nederlands recht, Radboud Universiteit Nijmegen

1993 – 1999

Gymnasium B, Stedelijk Gymnasium Arnhem

 

Werkervaring


2010 – heden

Advocaat Arbeidsrecht | Businesspartner in Arbeidszaken, oprichter en eigenaar
Fiorens arbeidsrecht & organisatieadvies

Advies op het gebied van reorganisaties, in- en outsourcingen, medezeggenschapstrajecten, arbeidsrechtelijke aspecten van fusies en overnames, wijzigingen en harmonisaties van arbeidsvoorwaarden, het in- en uitlenen van personeel, managementcontracten, sociaal plannen en collectief en individueel ontslag.

2009 – 2010

Senior consultant/Legal expert
Right Management Nederland B.V.
(onderdeel ManpowerGroup)

Interne en externe adviesrol vanuit arbeidsrechtelijke expertise, gericht op de ontwikkeling van de eigen organisatie (intern, zowel nationaal en internationaal) en de ontwikkeling van de HR-consultancy activiteiten (extern) bij organisatieveranderingen, rechtstreeks rapporterend aan Management Team Benelux.

2004 – 2009

Advocaat
Dirkzwager advocaten & notarissen N.V.
Sectie arbeidsrecht

Advies- en procespraktijk in profit- en non-profitsector, met name gericht op medezeggenschapstrajecten, (arbeidsvoorwaarden)harmonisaties, reorganisaties, individuele en collectieve ontslagen en beleidstrajecten bij (middel)grote organisaties binnen onder meer de sectoren dienstverlening, chemie, zorg en industrie.

 

Publicaties

 

  • Diverse korte arbeidsrechtelijke en medezeggenschapsrechtelijke artikelen rond reorganisaties, arbeidsvoorwaarden en actuele ontwikkelingen in het ontslagrecht. 2004-heden
  • Goed werknemerschap en employability, in Arbeid Integraal 2008/1, Uitgeverij SDU, tevens separaat uitgegeven door Dirkzwager advocaten & notarissen N.V., 2008  

 

Lidmaatschapen


2013 – heden

Kennisnetwerk HRM Grote Bedrijven
Nederlandse Orde van Advocaten

2009 – heden

Vereniging voor Arbeidsrecht

2004 – 2009

Nederlandse Orde van Advocaten
Vereniging De Jonge Balie Arnhem

 

Nevenactiviteiten


2001 – 2007

Diverse bestuursfuncties tijdens studie.

Lees minder

Deel deze pagina via

Direct contact met Edwin Werner

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.